2008. december 26., péntek

teendők 2009-re. lehetőleg az elejire.

Ezek igazából ugyanannak a folyamatnak a részei. Nem nagy változások, egyszerűen a most következő kanyarok az úton. Előző évben vetettem, most jár az aratás. Is.
  • elköltözni: más lakását nem fogom saját képemre formálni, de otthon nélkül sem tudok tovább meglenni, tehát el kell költöznöm. most a hétvégén elhozom anyáméktól a bocskai úti lakás papírjait és elviszem ügyvédhez. apám dolga lenne, de ő ebben az ügyben csak akkor lép, ha az élet az ölébe ejti a megoldást, vagy kényszerhelyzetbe kerül. nem akar szembenézni azzal, hogy jogász mostohaapja hülyét csinált belőle anyja halálakor.
  • párt választani: ez is az otthonteremtés része. nagy meló volt hogy ezt így akarjam. meg kellett tanulnom tökegyedül élni, szeretőt tartani, szeretőnek lenni... csak így tudom értékelni az elkötelezettséget. megtanultam nem félni a valódi megmérettetéstől, ez volt talán a legnehezebb. még egy dolog hátra van: újra elhinni, hogy van olyan ember, akit tudok annyira tisztelni, hogy lehulljon rólam a cinizmus. másképpen: újra bízni valakiben.
  • fegyelmezettebben, de kevesebbet dolgozni: már el tudom látni a feladatom úgy, hogy nem érzem azt, "még betanulok". most azt kell elérnem, hogy ezt a teljesítményt rutinszerűen hozzam, stressz és túlóra nélkül. amíg ez nincs meg, nincs erőm másra.
  • újra belekezdeni egy önálló vállalkozásba: hiába keresek jól, ha valamit akarok kezdeni magammal, ezt a pénzt is hitelkamatra kell költsem. nekem nem kell hitelkamat, nekem lakás kell. ha megkapom a bocskait pár évre, akkor nem irreális a terv.
Ha ezek megvannak, segítek anyámnak jogi és pénzügyi szempontból teljesen leválni a testvéréről, mielőtt az kikészíti. Sőt, igazából ez az elköltözés utáni első dolgom.

Nincsenek megjegyzések: