2007. szeptember 4., kedd

Személyre Szabott Kaland

Míg pár hónapja azt álmodtam, hogy autót vezetek, de nem érem el a pedálokat, és összetörök mindent magam körül, ma éjjel már én vettem át mástól a saját autóm volánját, mert neki nem ment, nekem pedig igen. Trabi volt.

Trabant az életem, de én irányítom, és elég rég nem éreztem ezt. Döntöttem külfölddel és úgy általában a munkavállalással kapcsolatban is.

Eddig mindig az volt, hogy elkezdtem valamit, és mivel újdonság volt, meg gyorsan fejlődtem benne, nagyon élveztem. Aztán egyre csökkent a tanulási görbe, és engem egyre inkább hidegen hagyott a meló. Elhanyagoltam, majd vagy kirúgtak, vagy kiléptem. Ez a ciklus általában egy évig tartott.

Ezért van az, hogy voltam már eladó, tanár, műszerész, tanácsadó, pincér, vállalkozó, ingatlanos, kórházi kisegítő, kertész, pályázatíró és informatikus, némelyik többször.

Mivel a jelen munkahelyemen is elértem az egy évet, és mindent pontosan úgy csináltam, ahogy eddig mindig - volt is már egy 'szedd össze magad, vagy kirakunk' beszélgetésem - az elmúlt néhány hét elég erősen útkeresésről szólt.

Amiket komolyan megfontoltam:
  1. Tesztelői meló Londonban - ez amolyan teher alatt nő a pálma koncepció volt
  2. Tesztelői meló Madridban - könnyített változat, van hátszél, meg nincs akkora hajtás
  3. Műszerész meló Párizsban - carpe diem, ezt nagyon élvezném
  4. WWF irodavezetői meló - lótifuti meló széplelkűeknek: civil szektor, környezetvédelem
  5. Árokpart, felhőnézés - ez csak ábránd, nem engedem meg magamnak

Végül érdekes fordulatként - mert a munkahelyemen úgy beszéltek velem, mint a kapcaronggyal - úgy döntöttem, vállalom a kihívást, és a számomra legnehezebbet választom: maradok ahol vagyok, és helyrerakom, amit hagytam tönkremenni.

Ez az igazi kaland.

3 megjegyzés:

LGB írta...

Ez tok jo, legalabb tudod mi van Veled ;) Ugy latom a problema az, hogy nincs meg a valtozatossag ami fent tutdja tartani az "izgalmi" gorbet [hmm, porno iparban dolgozni ? ;-) ]. Tehat vmi kutatotisztet kene csinalni beloled a StarTrek-ben egy urhajon aztan nem sirhatnal hogy unalmas lesz ha bele nem halsz kozben :) vagy akar csillagkapukon is atkuldhetunk, mindig mas kuldetes, mas bolygo, mas szokas. Esetleg egy Goa'uld parazita, es maris nem unatkozol beszelgethetsz magaban is es meg egyet sem kell ertened :) De amugy meg szamtalan otletem lenne, amit nem irok mert nehogy sertesnek vedd, amikor nem annak szantam, termeszetesen. De javaslom regi otletet: legyel szinesz vagy komikus, szerintem tok jo lennel benne :)

lorinc írta...

még ha lenne is valami abban, hogy adottságom van előadásban, akkor is: az egy szakma, nem egy képesség...

LGB írta...

Ezt most komolyan nem ertem :) Ha csinalsz valamit akkor az egy szakma amivel foglalkozol, de nem art ha van hozza megfelelo kepesseged, mert kulonben nem tudom hogy fogod csinalni :)