2007. december 7., péntek

megoldóképlet férfiakhoz

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Na szóval. Tehát minél több a szexig eltelő várható napok száma, annál kevesebb (szex nélküli) randi lesz. Főleg, ha kicsi a szimpátia és a vonzerő.
A szex esélye általában ugyanannyi (vagy igen, vagy nem, tehát 50%). Ezt csak azok számára írtam le, akik nehezen boldogulnak a képlettel, vagy félreértenék azt...

Névtelen írta...

vártam a lányoktól a "féreg vagy" kommenteket, de csak nem jönnek... vajon ez mit jelenthet.

Encsi írta...

... azt, hogy minden várakozásod ellenére nem meglepetés számunkra ez a képlet? :) Én pl. elsőre vágom, hogy ha a nevezőben nulla van, akkor semmi értelme az egésznek :))))

Az meg hogy a szex esélye 0,5 (Isti szerint), tipikus példája, mennyire nem tudtok árnyaltan gondolkodni, csak "bitekben" ;) elárulok egy szörprájzt: a szex esélye nem "vagy igen vagy nem", ugyanúgy van a majdnem igen, meg az épphogy nem... javaslom nem 0,5-tel leírni, mert a végén még rosszul számítjátok ki, hány randit kell még végigszenvedni... ;)

Névtelen írta...

na szuper, ez a komment tetszik. nem értek persze vele mindenhol egyet, de legalább határozott vélemény. :)

nagyon érdekes lenne összevetni, ki hogy fordítaná a leírtakat.

Névtelen írta...

A "majdnem igen", az "epphogy nem" az - akarmilyen oldalrol nezem is - NEM. Tehat jo az az 50%

Encsi írta...

Azt hiszem téged csak egy hasonló szofisztikált kiszámolóképlet győzne meg, ami összeállításának nem fogok nekiállni :) Azért remélem, belátod, hogy az őrjöngve-letépem-a-ruhát-már-a-lépcsőházban-csak-nem-találom-a-lakáskulcsot NEM az nem ugyanaz mint a nézd-meg-légyszi-hogy-a-szemközti-bárban-ülök-e NEM :))

Persze aztán lehet, hogy csak nem tudok értelmezni egy egyszerű kis képletet... Milyen mázli, hogy a csajoknak nem kell ilyesmit számolni, mi csak gondolatban odateszünk egy számot az egyenlőségjel után ;)

LGB írta...

Isti, sorry, de ezt en sem ertem :) Nezzuk pl a lotto otost: vagy megnyered vagy nem. Megse mondanam hogy 50% hogy 5osom lesz a lotton es 50 hogy nem, kulonben mar kurva gazdag lennek :) Egy dolog, hogy egy esemenynek ket kimenetele van, de az nem 1 bit informacio meg, hogy melyik kovetkezett be, ugyanis a bit mint informacio mertekegysege: "Például: egy eldöntendő kérdésre adott válasz információtartalma 1 bit – feltéve, hogy mindkét válasz egyformán valószínű." (idezet a wikipediarol). Pl ha en most talalomra odamennek egy nohoz az utcan, akkor a szex valoszinusege gyanitom hogy kozelebb allana a 0%-hoz mint 50%-hez, pedig termeszetesen ha a vegeredmenyt nezzuk itt is ket eset van: vagy volt vagy nem, ez megse 50% valoszinuseg :) Helyesen akkor jarnek el ha pl odamennek 100 nozhoz, megnezem mi van, es ha pl 5 no 100-bol raalt a dolgra, akkor az alkalmazott statisziktai mintan belul a szex valoszinusege 5:100-hoz, azaz ha jol szamolom, 5%.