2008. szeptember 29., hétfő

megadni a módját

amikor a régi kedvesed neked mondja el, hogy gyermeket vár, mikor tudod, hogy költözik, az első igazi otthonába a férfivel, akit erre az életre választott, akkor leiszod magad, nem nagyon, párszor, hogy azért másnap még menjen a munka, és lemondasz magadban arról a csöndes mély dologról, ami még így évek múltán is hozzá köt és meghatároz és amiről senki nem tud, mert nem beszélsz róla, és tudod, hogy most megint meghaltál, és ha elsirattad a halottad, akkor ad még az élet szerelmet, de addig nem.

2008. szeptember 9., kedd

Toljad apukám!

Van úgy, hogy nem ciki egy ősz papán a flitteres-halálfejes póló. Ha Woodstockban is hordta. Voltam Ten Years After koncerten az A38-on, fergeteges bulit csináltak. A basszeros Leo Lyons, aki '62-ben alakította egy cimborájával a zenekart, végig headbang-elte az egész koncertet és vigyorgott, mint egy vadalma. Nagyjából ugyanúgy, mint 40 éve, még fekete hajjal. A gitárja nem változott.


2008. szeptember 3., szerda

egyéni rekord: 12 év késés

Szeptembertől egyetemre járok. Ide, két sarokra, a közgázra.

Féltem ettől a dologtól. Féltem attól, hogy nem fogom eltűrni az egyetemi feudális szemléletet, de az a meglepetés ért, hogy úgy érzem, szolgáltatást kapok a pénzemért. Például az a forradalmi ötletük támadt, hogy a levelező képzés megnyitóját nem hét közepére teszik, ahogy azt a Miskolci egyetem tette egy éve. Van titkárság, fel lehet hívni. Ügyetlenkék, de igyekszenek, kedvesek.

Már csak azt kell megtapasztaljam, a szolgáltatást végző oktatók, a frontvonal fejében is elmúlt a feudalizmus, és akkor azt fogom mondani: Magyarországon bizonyítottan létező jelenség a fejlődés.

2008. szeptember 1., hétfő

ifjú padavan

Léteznek olyan menedzserek, akikről nem gondolja egyetlen ember sem, hogy semmittevő nagypofájú idióta pióca. Hahaha. Vicceltem.

Tehát nincs okom panaszra. Egyszerűen még nem szoktam hozzá ahhoz, hogy szerepem és pozícióm alapján is lehet engem utálni. Be kell látnom, hogy nem létező és / vagy irreális elvárásoknak nem tudok megfelelni.

Még nem tudom, hogy kezeljem az ilyet.